Atlas obilnin československých povolených a rayonovaných odrůd : [sborník] - Jelínková-Paroulková, Drahomíra; Sobotka, Miloslav, 1899- (Rostlinná výroba, 1958)
Popisy a barevná vyobrazení všech našich odrůd obilnin, povolených do roku 1955 (pšenice, žito, ječmen, oves, kukuřice, proso seté a pohanka jedlá). U každého druhu připojeno stručné pojednání o původu, rozšíření, použitelnosti, kapitola ze všeobecné botaniky a vysvětlivky k uváděným rozlišovacím vlastnostem a znakům, k jejich zjišťování a klasifikaci