Nutné porážky hospodářských zvířat : Určeno pro zootechniky a prac. v živočišné výrobě - Smetana, Miloš (Živočišná výroba, 1964)
Ačkoliv se u nás rozvíjí prevence, budou i nadále nutné porážky. První část publikace osvětluje požadavky na zdravá jatečná zvířata, druhá jednak význam, jednak příčiny, druhy a provedení nutných porážek.