Variabilita genů renin-angiotenzinového systému u roztroušené sklerózy mozkomíšní - Hladíková, Magdaléna (2012)
práce se zabývá polymorfismy genů renin-angiotenzinového systému u roztroušené sklerózy. Nejdříve jsme hledali asociaci mezi I/D polymorfismem angiotenzin-konvertujícího enzymu, (-6)A/G a M235T polymorfismem angiotenzinogenu a vnímavostí k roztroušené skleróze. V druhé části výzkumu (genotyp-fenotypové studii) jsme s využitím Multiple Sclerosis Severity Score podle Roxburgha zjišťovali, zda mají tyto tři polymorfismy vliv na rychlost progrese onemocnění.