Nevlastní integrály - teorie a příklady - Cahlová, Klára (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá nevlastními integrály z funkcí jedné proměnné. První kapitola je věnována teorii nevlastních integrálů, je dále rozdělena na nevlastní integrály na neomezeném intervalu a na nevlastní integrály z neomezených funkcí. Jsou zde uvedeny definice, věty s důkazy a také kritéria konvergence, která jsou důležitá pro rozhodování toho, zda daný nevlastní integrál konverguje či diverguje. Druhá kapitola obsahuje řešené příklady na danou problematiku.