Study of microwave plasma torch for nanomaterial synthesis - Synek, Petr, 1981- (2012)
Tato disertační práce byla věnována výzkumu syntézy uhlíkových nanotrubek a nanočástic na bázi železa v mikrovlnném pochodňovém výboji. Uhlíkové nanotrubky se podařilo syntetizovat využitím jak povrchové tak objemové syntézy. Nanočástice na bázi železa s různými fázemi byly syntetizovány v mikrovlnném pochodňovém výboji. Podařilo se ukázat, že fázi nanočástic lze měnit pomocí změny průtoku kyslíku do reaktoru. V této práci jsem se také zabýval uplatněním uhlíkových nanotrubek jako plniva do polyuretanových nanokompozitů.