Komparativní studie o proletářské poezii české a korejské v období 1920-1930 - Kwǒn, Čä-il, 1953- (2012)
V disertaci jsme se pokusili uskutečnit komparaci české a korejské proletářské poezie v letech 1920-1930. V 2. - 5. kapitolách je zkoumán především vývoj teoretických názorů zabývajících se proletářskou poezii v obou zemích: z českého prostředí na základě textů Stanislava Kostky Neumanna, Josefa Hory, Jiřího Wolkera, Karla Teigeho a Bedřicha Václavka; v korejském prostředí Kim Ki-džina, Pak Jǒng-hǔia, Im Hwaa, Čo Čung-gona, I Puk-mana, Han Sǒr-jaa, Kim Tu-jonga, Kwǒn Hwana, An Maka a An Ham-gwanga. V 6. kapitole se srovnává historické pozadí proletářské poezie a její vývojové fáze. 7. - 10. kapitola pojednává o proletářské poezii obou zemí: jsou analyzovány básně Stanislava Kostky Neumanna, Josefa Hory, Jindřicha Hořejšího, Jaroslava Seiferta, Jiřího Wolkera a Konstantina Biebla; Kim Ki-džina, Kim Hjǒng-wǒna, I Sang-hwaa, Kim Čchang-sula, Pak Pchal-janga, Kim Hä-ganga, Im Hwaa a Kwǒn Hwana. 11. kapitola přináší srovnávání proletářské poezie především z hlediska tematického a motivi