Podmíněné propuštění z výkonu trestu odnětí svobody - Vicherek, Roman, 1975- (2011)
Cílem mé práce je podat ucelený přehled o institutu podmíněného propuštění, jak po stránce hmotně právní, tak po stránce procesně právní. Zaměřuji se na popis jednotlivých podmínek, které je nutné splnit, pokud chce odsouzený dosáhnout podmíněného propuštění. Tyto podmínky se snažím posoudit v souvislostech, vložit do jejich rozboru své zkušenosti a porovnat je s aplikací současné (byť ne příliš hojné) judikatury. K předmětné problematice prozatím neexistuje ucelené zpracování v odborné literatuře. Práce si neklade za cíl tuto absenci nahradit. Jejím účelem (a snad i přínosem) je poskytnout komplexní pohled na vybrané téma v širších souvislostech, případně podnítit diskuzi k tomuto tématu.