Spotřebitelské smlouvy uzavírané mimo provozovnu - Hout, Martin; Selucká, Markéta, 1971-; Masarykova univerzita. Katedra občanského práva (2012)
Rigorózní práce se zabývá problematikou spotřebitelských smluv uzavíraných mimo provozovnu, a to samozřejmě nejen v souvislosti s minulou, současnou a budoucí právní úpravou na území ČR, nýbrž i v souvislosti s právem EU a dalších členských států. Celkově se práce snaží identifikovat slabiny současné právní úpravy v dané oblasti, nastínit jejich řešení a v neposlední řadě také ověřit, zda nová směrnice o právech spotřebitelů a nový občanský zákoník přinesou žádoucí změny.
The thesis deals with consumer contracts negotiated away from business premises, of course, not only in connection with the past, the present and the future law in the Czech Republic, but even in connection with the law of European Union and other member states.In general, the thesis tries to identify weak points of present law in this sphere, to suggest improvements and, last but not least, to verify whether the new Directive on consumer´s rights and new Civil Code will bring the changes needed.
Vedoucí práce: Markéta Selucká
Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2012
Anglické resumé
Keywords: odstoupení od smlouvy; spotřebitelské smlouvy; consumer contracts; withdrawal from a contract; rigorózní práce; doctoral dissertations