Spotřebitelské smlouvy uzavírané mimo provozovnu - Hout, Martin (2012)
Rigorózní práce se zabývá problematikou spotřebitelských smluv uzavíraných mimo provozovnu, a to samozřejmě nejen v souvislosti s minulou, současnou a budoucí právní úpravou na území ČR, nýbrž i v souvislosti s právem EU a dalších členských států. Celkově se práce snaží identifikovat slabiny současné právní úpravy v dané oblasti, nastínit jejich řešení a v neposlední řadě také ověřit, zda nová směrnice o právech spotřebitelů a nový občanský zákoník přinesou žádoucí změny.