Proces řešení konfliktních situací při poskytování ošetřovatelské péče seniorům z pohledu sestry - Kubicová, Radka (2012)
Práce se zabývá procesem řešení konfliktních situací při poskytování geriatrické ošetřovatelské péče z hlediska sestry. Konflikty nám znepříjemňují život a často narušují vztahy mezi lidmi. Cílem práce bylo zjistit, jaké jsou rozdíly ve znalostech všeobecných sester o řešení konfliktních situací a jaká je úroveň zájmu sester o další vzdělávání v této problematice. Bylo analyzováno 148 dotazníků všeobecných sester z řad zaměstnanců Fakultní nemocnice sv. Anna v Brně.