Erektilní dysfunkce a jejich vliv na partnerský život - Kliglová, Petra (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou erektilních dysfunkcí a jejich vlivem na partnerský život u sledovaného vzorku populace mužů dispenzarizovaných v sexuologických ambulancích. V teoretické části práce je stručně rozvedena problematika erektilních dysfunkcí, hlavní příčiny poruch erekce, jejich výskyt, rozdělení, diagnostika a léčebné postupy. V praktické části jsou zjišťovány detailnější informace od mužů s ED - v kolika letech se u mužů problémy s erekcí vyskytují, na základě čeho se rozhodli zahájit léčbu, zda partneři komunikují o poruše erekce, eventuálně jaké jsou důvody, proč spolu nekomunikují, a zda dochází k negativnímu ovlivnění partnerského soužití a pokud ano, tak jak. Výsledky byly pomocí srovnávací studie komparovány u dvou pracovišť - sexuologických ambulancí v Brně.