Poranění páteře v ošetřovatelské péči - Koloušková, Kateřina (2012)
Bakalářská práce je zaměřena na ošetřovatelskou péči a její specifika u pacientů se spinálním poraněním, hospitalizovaných na intenzivním lůžku. V teoretické části je definováno poranění páteře, diagnostika, možnosti léčby a specifika ošetřovatelské péče u pacientů se spinálním poraněním. Praktická část zkoumá znalosti všeobecných sester pracujících na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FN Brno. Součástí praktické části je průzkumné šetření, interpretace, analýza výsledků a návrh na řešení zjištěných nedostatků.