Bolest a její analgetická terapie - Soukupová, Eva (2012)
Bakalářská práce je zaměřena na bolest a její analgetickou terapii. V teoretické části je v podobě souhrnných informací rozebírána problematika bolesti (definice, fyziologie, reakce organismu na bolest, diferenciace, diagnostiky a problematiky gender) a analgetické terapie (historie, obecné zásady a pravidla, lékové skupiny). Empirická část je zaměřena na analýzu výsledků kvantitativního výzkumu pomocí originálního dotazníkového šetření, který zjišťoval deklarované znalosti vybraných nelékařských profesí (všeobecných sester, záchranářů) o analgetické terapii.