Chirurgické nástroje a péče o ně - Janoušková, Miroslava (2012)
Bakalářská práce se zabývá chirurgickými nástroji a péčí o ně. Teoretická část poskytuje ucelené informace týkající se materiálu a výroby, členění chirurgických nástrojů, jejich cirkulace ve zdravotnickém zařízení a zásad při péči o ně. V empirické části jsou prezentovány výsledky šetření zaměřeného na teoretické znalosti instrumentujících sester, které se nejčastěji setkávají s chirurgickými nástroji a dále na zjištění zvyklosti na jejich pracovišti v péči o ně.