Nebezpečné papillomaviry z pohledu matek dívek ve věku 9-15 let - Dvořáková, Markéta (2012)
Tématem bakalářské práce je onemocnění karcinomem děložního hrdla způsobené infekcí humann papillomavirem. Cílem práce je zjistit do jaké míry považují matky dívek ve věku 9-15 let virus HPV za nebezpečný, zda si myslí, že by očkování proti tomuto viru mohlo do budoucna ovlivnit pozitivně zdravotní stav jejich dcer, kolik matek svoje dcery ve věku 9-15 let nechalo naočkovat proti viru HPV a důvody, proč svoje dcery nenechaly očkovat a zda si myslí, že preventivní gynekologické prohlídky jsou nutné i po aplikaci očkovací látky.