Informovanost matek o rakovině děložního čípku a prevenci tohoto onemocnění - Zápařková, Lenka (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou informovanosti žen o nádorovém onemocnění děložního čípku a jejich informovanosti o možnostech prevence. Tato práce se skládá ze dvou částí, a to části teoretické a praktické. V teoretické části je rozebírána charakteristika papillomavirů, prekancerózy, patologie maligních tumorů, cytologie, kolposkopie. Dále je v této části rozebírána prevence a možnosti očkování. Praktická část obsahuje analýzu dat, která byla získána terénním kvantitativním šetřením. Výsledky jsou prezentovány formou přehledných tabulek a grafů. Z těchto výsledků je patrné, že informovanost žen o nádorovém onemocnění děložního čípku je nízká. Závěrem této práce je doporučení na zvýšení spolupráce žen na prevenci.