Rodiče a sexuální výchova předškoláka - Nováková, Martina (2012)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Nováková Martina Instituce: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Katedra ošetřovatelství Název práce: Rodiče a sexuální výchova předškoláka Vedoucí práce: Mgr. Hana Pinkavová Počet stran: 99 Počet příloh: 6 Rok obhajoby: 2012 Klíčová slova: rodina, sexuální výchova, předškolní věk, sexualita Bakalářská práce s názvem Rodiče a sexuální výchova předškoláka se skládá ze dvou částí. První část tvoří teoretické informace vztahující se k danému tématu. Druhá část je zaměřena na výsledky průzkumu provedeného u rodičů majících doma předškolní dítě. Hlavním cílem průzkumu bylo zjistit názor rodičů na sexuální výchovu v rodině u dětí předškolního věku. Průzkum probíhal formou dotazníkového šetření. Dotazníky byly rozdány do tří mateřských škol, kde rodiče dobrovolně dotazník vyplnily.