Porovnání úspěšnosti operační a konzervativní metody při zlomeninách klíční kosti - Jakoubková, Veronika (2012)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním úspěšnosti operační a konzervativní terapie, následné péče a rehabilitace při zlomeninách klíční kosti. V teoretické části je formulováno poranění klíční kosti, diagnostika a terapie i ošetřovatelská péče u takto zraněných pacientů. Praktická část porovnává úspěšnost jednotlivých léčebných metod. Cílem práce je ukázat, která ze zvolených léčebných metod je úspěšnější.