Alkohol, součást života - Lišková, Andrea (2012)
Bakalářská práce je zaměřena na zneužívání alkoholu v různých dobách a na účinky alkoholu na lidský organismus. Dále se zabývá příčinami vzniku závislosti na alkoholu, prevencí a léčbou alkoholismu. Ve výzkumné části bylo cílem zjistit, pomocí testu AUDIT, výskyt rizikového pití u respondentů a výsledky porovnat mezi ženami a muži a mezi různými věkovými kategoriemi. Závěry dotazníkové studie jsou interpretovány pomocí tabulek a grafů.