Nutriční stav pacientů s celiakií - Rufferová, Ivana (2012)
Práce se věnuje nutričnímu stavu pacientů s celiakií a aspektům, které jej ovlivňují. Přibližuje i problematiku bezlepkové diety a samotného onemocnění celiakií. Cílem praktické části bylo zjistit nutriční příjem nutrientů, které by mohly mít vliv na nutriční stav pacientů z uvedených kazuistik. Následně byla vypracována doporučení k možnému zlepšení příjmu těchto nutrientů a v návaznosti na to i nutričního stavu pacientů.