Využití manuální a přístrojové resuscitace v praxi - Sokolová, Barbora (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou manuální a přístrojové resuscitace. V teoretické části jsou uvedeny postupy dle Guidelines 2010. Dále jsou prezentovány možnosti přístrojové techniky, kterou lze využít k provádění zevní srdeční masáže. V praktické části jsou zjišťovány znalosti všeobecných sester v oblasti resuscitace a zvyklosti využití manuální a přístrojové resuscitace na jednotlivých sledovaných pracovištích intenzivní péče v Brně.