Vitamin D u onkologických pacientů - Novotná, Šárka (2012)
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na problematiku vitaminu D u onkologických pacientů. Zabývá se výskytem, zdroji, doporučeným příjmem a metabolismem vitaminu D. Dále je zde věnována pozornost metodám jeho stanovení. Nedílnou součástí je význam vitaminu D u onkologických pacientů. V praktické části je sledována možná souvislost mezi vitaminem D a nádorovým onemocněním - maligním lymfomem.