Holonomy groups of pseudo-quaternionic-Kählerian manifolds - Bezvitnaya, Natalia (2011)
Klasifikace grup holonomií pseudo-Riemannovských variet je velmi aktuálním problémem současné diferenciální geometrie. Předložená dizertace nabízí několik příspěvků k řešení tohoto problému. Je podána klasifikace možných souvislých grup holonomií pseudo-kvaternionických-Kählerových variet s nenulovou skalární křivostí a libovolnou signaturou. Dále jsou klasifikovány možné souvislé grupy holonomií pseudo-hyper-Kählerovských variet s indexem 4. Jako aplikace tohoto výsledku je uveden nový důkaz klasifikace pseudo-hyper-Kählerovských symetrických prostorů s indexem 4. Zejména jsou explicitně uvedeny tenzory křivosti a grupy holonomií těchto prostorů.