Pyodermie : (Stafylodermie a streptodermie) - Horáček, Jaroslav, 1914-1991 (SZdN, 1964)
Úvodní stať stručně osvětluje zásady vývoje zdravotnictví v kapitalistickém a socialistickém zřízení. Poté práce probírá postavení pyodermií v našem zdravotnictví, jejich příčiny, druhy, ovlivnění průběhu a výsledku onemocnění,preventivní opatření i účinnost různých terapeutických prostředků