Zjišťování zevních příčin ekzému - Obrtel, Jan, 1903-1986 (Praha : SZdN, 1954)
Po sedmileté práci podává autor část jejích výsledků. Pojednává o reakci kůže na zevní prostředí, o ekzematoidních dermatitidách a o ekzému ze zevních příčin i o zjišťování příčin onemocnění různými methodami zvláště epidermálními testy. Jsou probrány profesionální dermatosy v hutích, kovoprůmyslu a v průmyslu kožedělném i kožišnickém. Je také věnována pozornost jednak látkám vyvolávajícím ekzém, jednak speciálním sestavám látek v testování podle druhu průmyslu. Ke konci je podán seznam koncentrací a rozpustidel látek používaných k epidermálnímu testování.
1800 výt.
S il.
Přehl. lit.
Věcný rejstřík
Keywords: ekzémy; eczema