O kožních nemocech a vadách pleti : populární kapitoly z kožního lékařství - Šťáva, Zdeněk, 1918-1992 (SZdN, 1956)
Kožní choroby ve svém úhrnu představují důležitý obor socialistického zdravotnictví, jenž zasluhuje pozornosti, prohloubeného výzkumu a činné osvěty. Autor, přihlížeje k tomuto úkolu velmi srozumitelně a svěže podává látku tak, že každý článek je pojat s určitého hlediska, jako poučení a návod nemocným, s pedagogickým zaměřením pro rodiče nebo vychovatele, s hlediska veřejného zájmu a pod. Kterákoliv z třiceti kapitol knihy může se tedy popularisačně použít i pro zdravotnickou osvětu