Shluková analýza - Rychtaříková, Lenka (2012)
Práce sa zaměřuje na vystižení základních informací o shlukové analýze, zvláště na metodu k - průměru a hiearchické shlukovací metody. Rozebrány jsou nejen postupy tvorby obou metod, ale i vlastnosti a dělení. Na reálných ekonomických datech České republiky z let 2000 - 20010 měřených čtvrtletně jsou poté tyto metody ukázány v praxi a porovnány. Text je doplněn mnoha grafy tabulkami hlavně z programu STATISTICA