Testy jednotkového kořene a jejich využití v ekonomii - Pokorný, Martin (2012)
Cílem diplomové práce je podrobná analýza současných přístupů k testování jednotkového kořene, porovnání jejich spolehlivosti a jejich praktická využitelnost pro řešení ekonomických otázek a problémů. Testové přístupy mohou zahrnovat i bayesovské pojetí testů jednotkového kořene. Výsledkem práce by tak mělo být kompaktní představení a~porovnání testů jednotkového kořene, zahrnující jejich výhody a nevýhody (včetně např. Monte Carlo simulací), srovnání (popř. doplnění) těchto testů do standardních programů pro ekonometrickou analýzu (Matlab, gretl, SPSS s případnou nadstavbou jazyka R) a konečně pak jejich praktická aplikovatelnost v ekonomii (zahrnující rešerši jejich využívání).