Metodika pro inventarizaci a vizualizaci jeskyní a skalních útvarů - Brož, Ladislav, 1988- (2012)
Předmětem předkládané práce je problematika dokumentace, inventarizace a vizualizace jeskyní a skalních útvarů. Teoretická část se zabývá studiem dané problematiky obecně, ale uvádí také současný stav na dotčených pracovištích. V praktické části byl vytvořen návrh obecně aplikovatelné metodiky pro proces sběru, uchování a vizualizace jeskyní a skalních útvarů. Tato metodika byla vytvořena na základě požadavků dvou konkrétních organizací, Správy CHKO Český ráj a Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě. Vytvořená metodika bude ověřena v průběhu projektů realizovaných uvedenými organizacemi.