Právní vztahy mezi zdravotními pojišťovnami a poskytovateli zdravotních služeb v systému veřejného zdravotního pojištění - Blatný, Jaroslav (2012)
V této práci je pozornost věnována právním vztahům, vznikajícím mezi zdravotními pojišťovnami a poskytovateli zdravotních služeb v rámci poskytování a úhrady zdravotních služeb se zaměřením na smluvní typ „smlouvy o poskytování a úhradě hrazených služeb“ i na právní vztahy, vznikající mimo něj. Pozornost je věnována jednotlivým prvkům popisovaných právních vztahů. V jedné z částí se práce zabývá i problematikou úhrad zdravotních služeb a krátce je zkoumaným právním vztahům věnována pozornost i v prostředí Slovenské republiky. V závěru práce jsou zmíněny úvahy de lege ferenda.