Výzkum vývoje rovnováhových schopností dospělé populace ve vztahu k jejich pohybové aktivitě - Vespalec, Tomáš (2012)
Práce přináší výzkum a analýzu aktuální úrovně rovnováhových schopností a jejich vztahu k pohybové aktivitě u populace středního a staršího věku. Využívá dotazníkového šetření ke zjištění antropometrických a sociálních charakteristik výzkumného souboru, preferované pohybové aktivity, její pravidelnosti a času věnovaného této aktivitě za týden. Data vyhodnocovaná v dotazníkovém šetření pochází od 1171 respondentů. Za pomoci motorického testování dále diagnostikuje u dílčího vzorku výběrového souboru (163 probandů) úroveň rovnováhových a dalších koordinačních schopností.