Finančně-matematická analýza vybraných exotických opcí, jejich tvorba, oceňování a využití. - Hruška, Juraj (2012)
Témou tejto bakalárskej práce je finančne-matematická analýza vybraných exotických opcií. V prvých kapitolách sú rozobrané charakteristiky derivátov, hlavne plain vanilla opcií a odvodenie ich výpočtu. V ďalšom texte sú rozobrané exotické opcie a oceňovanie ázijských a binárnych opcií pomocou modifikovaného Black-Scholes modelu. Na záver je uvedený príklad praktického použitia daných opcií.