Jednoduché metody zpracování biomedicínských dat - Gardianová, Miriama (2012)
Tato bakalářská práce se věnuje zpracování medicínských dat, které poskytnul Masarykův onkologický ústav. Využívají se v ní jednoduché statistické metody a na zpracování se používá systém STATISTICA. Zabývá se četností jednotlivých proměnných datového souboru, typem znaků a jejich číselnými charakteristikami. Testuje se závislost vybraných proměnných a jejich normalita. Cílem bylo aplikovat tyto metody na konkrétní datový soubor.