Užití matematiky v ekonomii - Palatinusová, Katarína (2012)
Cieľom tejto práce je pojednať o možnostiach využitia vybraných matematických metód v oblasti ekonómie. Práca definuje základné matematické a ekonomické pojmy súvisiace s vybranými aplikáciami. Ďalej poskytuje názorné ukážky týchto aplikácií vo forme riešených príkladov a úloh k samostatnému riešeniu.