Ekonometrické metody a modely v reálných ekonomických aplikacích - Pomothyová, Jaroslava (2012)
Cílem této bakalářské práce je představení ekonometrických metod a modelů použitých v článku „Nonparametric bounds on the returns to language skills“ a jejich následné zjednodušení. Článek se zabývá vlivem dosažené úrovně angličtiny na výšku mzdy a nezaměstnanost v rámci hispánské komunity v USA. Využité poznatky jsou v druhé části práce převedené na řešené ekonometrické příklady, které mohou být použity pro potřeby předmětu Základy ekonometrie.