Základy kvadratického programování - Nováková, Miroslava; Došlý, Ondřej, 1956-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2012)
Tato práce popisuje základy kvadratického programování. V prvních dvou kapitolách jsou shrnuty základy konvexní analýzy a matematického programování. Ve třetí kapitole je stručně popsáno lineární programování a poté kvadratické. Poslední kapitola je zaměřena na dvě konkrétní metody kvadratického programování, a to Hildreth d’Esopovu a Bealeovu.
The study describes principles of quadratic programming. In the first two chapters there are summarized principles of convex analysis and mathematical programming. In the third chapter there is briefly described linear programming and then quadratic programming. The last chapter is focused on two specific methods of quadratic programming, namely Hildreth d’Esop’s method and Bealeov’s method.
Vedoucí práce: Ondřej Došlý
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: kvadratické programování; lineární programování; nelineární programování; linear programming; nonlinear programming; quadratic programming; bakalářské práce; bachelor's theses