Základy kvadratického programování - Nováková, Miroslava (2012)
Tato práce popisuje základy kvadratického programování. V prvních dvou kapitolách jsou shrnuty základy konvexní analýzy a matematického programování. Ve třetí kapitole je stručně popsáno lineární programování a poté kvadratické. Poslední kapitola je zaměřena na dvě konkrétní metody kvadratického programování, a to Hildreth d’Esopovu a Bealeovu.