Speciální třídy funkcí - Šebestová, Žaneta (2012)
V této bakalářské práci se věnujeme jistým speciálním typům funkcí, které nejsou příliš známé a mohou být neprávem opomíjeny, ačkoli zaujímají důležité místo v mnoha oborech. Práce je rozdělena do šesti kapitol. V prvních dvou kapitolách jsou uvedeny funkce s konečnou variací a funkce absolutně spojité, které nám s popisem dalších funkcí pomohou. V poslední kapitole naleznete stručný soupis definic a základních vlastností dalších typů funkcí.