Růstový model s optimalizací spotřeby - Žáčková, Hana; Pospíšil, Zdeněk, 1960-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2012)
V této práci se věnujeme Ramseyovu modelu ekonomického růstu s optimalizací spotřeby. Práce je rozdělena do dvou kapitol. V první kapitole jsou popsány matematické pojmy a metody. Druhá kapitola se věnuje sestavení modelu a jeho matematické analýze.
In this thesis we study Ramsey's model of economic growth with consumer optimization. The first chapter describes mathematical terms and methods. The second chapter is dedicated to building the model and its mathematical analysis.
Vedoucí práce: Zdeněk Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: diferenciální rovnice; neoklasická ekonomie; optimální řízení; differential equations; Neoclassical school of economics; optimal control; bakalářské práce; bachelor's theses