Fotometrické studium komet - Haluza, Štefan (2012)
Ve své práci se zabývám implementací jednotlivých fotometrických filtrů a jejich následnou aplikací na snímky komet 17P/Holmes, C/1995 O1 (Hale-Bopp) a C/1996 B2 (Hyakutake). Teoretická část práce je věnována všeobecným poznatkům o kometách, CCD fotometrii, fotometrickým filtračním metodám a charakteristice pozorovaných komet. Praktická část práce zahrnuje zpracování snímků, programování fotometrických filtrů v programovacím jazyce Python, aplikací těchto filtrů na snímky komet a porovnání výsledků získaných různými softwarovými programy.