Studium a úprava povrchů elektronovým mikroskopem - Kohl, Pavel (2012)
Tato bakalářská práce se věnuje studiu a úpravě povrchů pomocí elektronového mikroskopu. Skenovací elektronový mikroskop Quanta 3D 200i od firmy FEI umožňuje studovat objekty až s nanometrovým rozlišením a za pomoci iontového svazku obrábět povrch. Experimentální část se zabývá například využitím elektronového mikroskopu při rozlišení padělaných mincí a studiem minerálů ve vysokém i nízkém vakuu.