Elektronová mikroskopie na biologických vzorcích - Skoupý, Radim (2012)
V této bakalářské práci se věnuji využití skenovací elektronové mikroskopie (SEM) pro studium biologických vzorků. Hodnotím stuktury na povrchu soudobého zubního kamene a porovnávám je s archeologickými vzorky. Snažím se o zařazení nalezených mikroorganismů do příslušných rodů a druhů. Dalším zkoumaným vzorkem je amal\-gámová plomba v mléčném zubu, na které posuzuji její trvanlivost. Také se snažím nalézt optimální nastavení mikroskopu pro pozorování nevodivých vzorků v režimu nízkého i vysokého vakua.