Použití plazmatické tužky pro aktivaci povrchu slídy a kovových materiálů: AFM studie - Škubník, Karel; Přibyl, Jan, 1979-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Fyzikální sekce (2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na modifikaci povrchu slídy plasmovými výboji pro snazší navázání biomolekul. Pro modifikaci byl využit vysokofrekvenční kapacitně vázaný výboj a výboj plasmovou tužkou. Analýza povrchu byla provedena měřením kontaktního úhlu, AFM mikroskopií a infračervenou spektroskopií.
Surface modification of mica with plasma discharge to facilitate binding of biomolecules was studied in this work. For modification high-frequency capacitively coupled discharge and plasma pencil discharge was used. Surface analysis was performed by measuring of the contact angle, AFM microscopy and infrared spectroscopy.
Vedoucí práce: Jan Přibyl
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: mikroskopie atomárních sil; atomic force microscopy; bakalářské práce