Použití plazmatické tužky pro aktivaci povrchu slídy a kovových materiálů: AFM studie - Škubník, Karel (2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na modifikaci povrchu slídy plasmovými výboji pro snazší navázání biomolekul. Pro modifikaci byl využit vysokofrekvenční kapacitně vázaný výboj a výboj plasmovou tužkou. Analýza povrchu byla provedena měřením kontaktního úhlu, AFM mikroskopií a infračervenou spektroskopií.