Stylizovaná fakta o hospodářském cyklu - aplikace na vybranou ekonomiku - Franců, Lenka (2012)
V této bakalářské práci se věnujeme rozboru hospodářských cyklů ve dvou různých ekonomikách. Tyto ekonomiky jsou Česká republika a Německo. Seznámíme se s použitými metodami, které jsou potřebné k analýze chování vybraných makroekonomických veličin v závislosti na cyklu hrubého domácího produktu. V práci sledujeme a srovnáváme výsledky z obou států. Závěrem pak rozebíráme i závislost některých českých hospodářských veličin na německém hrubém domácím produktu.