Spádové oblasti velkých nákupních center brněnské aglomerace - Tögel, Marek (2012)
Předložená práce se zabývá vymezováním spádových oblastí velkým nákupním centrům v prostoru města Brna. V teoretické části jsou představeny základní způsoby zjišťování nákupního spádu s důrazem na metody prostorových interakčních modelů. Analytická část prezentuje návrh gravitačního modelu a rozebírá podrobně stanovení atraktivity center, poptávky v zázemí a dopravní dostupnosti. Závěrem jsou diskutovány problémy navrženého modelu a vysloveny možnosti využití v plánovací praxi.