Okunův zákon - empirická analýza pro vybranou ekonomiku - Toflová, Monika (2012)
V této bakalářské práci se zaměřím na negativní vztah růstu ekonomiky a nezaměstnanosti. Touto problematikou se zabývá Okunův zákon, který však můžeme vyjádřit různými způsoby. Některé z nich mi budou nápomocné při samotném odhadu Okunova koeficientu, a to konkrétně na datech České republiky. Součástí práce je taktéž odhad mezery výstupu a cyklické míry nezaměstnanosti, které jsou potřebné u většiny aplikovaných modelů.