Pravděpodobný výsledek jednoduché poziční hry - Forch, Vlastislav; Kruml, David, 1974-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2012)
Práce se věnuje výpočtu pravděpodobného výsledku hry hadi a žebříky pomocí markovských řetězců. V první části se zaměřuje na teorii markovských řetězců. V druhé části jsou tyto teoretické znalosti aplikovány. Konec práce nastiňuje řešení obtížnějších problémů.
This thesis focuses on computation of the probable result of the game Snakes and Ladders using Markov chains. In the first part we study theory of Markov chains. In the second part we use these knowledge. The end of the thesis deals with more difficult problems.
Vedoucí práce: David Kruml
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: Markovovy řetězce; matice (matematika); pravděpodobnostní metody; strategie her; game strategy; Markov chain; matrices; probabilistic methods; bakalářské práce; bachelor's theses