Logistická diferenční rovnice - Plháková, Dagmar (2012)
Tato práce pojednává o logistické diferenční rovnici. Začátek je věnován její historii a osobnostem, které se jí nejvíce během let věnovali. Dále je definován potřebný matematický aparát pro určení stability řešení, pevných bodů a vzniku cyklů. V druhé části se popisuje samotná logistická diferenční rovnice. Zde jsou dokládány její vlastnosti jak prvotně výpočty tak i grafickým vyjádřením. Poslední část se věnuje třem hodnotám parametru, pro něž lze najít exaktní řešení. Pro tyto hodnoty jsou u logistické diferenční rovnice určeny další vlastnosti.