Indeterminate hodnoty cílové proměnné při vývoji credit scoringových modelů - Toma, Lukáš (2012)
V této bakalářské práci se věnujeme vlivu použití Indeterminate hodnot cílové proměnné v procesu vývoje kreditskóringových modelů. Je rozebrán úvod do problematiky kreditskóringu, matematické pozadí a důvody používání skóre. Jsou vysvětleny užitečné transformace dat i teoretické základy logistické regrese a několika standardně používaných statistik pro měření výkonnosti modelu. V praktické části bylo sestrojeno dostatečné množství modelů a provedeno porovnání jejich predikčních schopností pro důkazní pozorovaní požadovaných vlastností.